ZF News

Apple s-a săturat de problemele din lanţurile de distribuţie: Gigantul american anunţă un parteneriat gigant de miliarde de dolari cu Broadcop pentru chip-uri fabricate în SUA

Apple s-a săturat de problemele din lanţurile de...

Autor: Daniel Belu

24.05.2023, 14:15 3497

Apple a anunţat marţi un nou acord de mai multe miliarde de dolari cu Broadcom pentru a dezvolta componente de frecvenţă radio 5G în SUA, conform CNBC.

"Suntem încântaţi să ne luăm angajamente care valorifică ingeniozitatea, creativitatea şi spiritul inovator al producţiei americane", a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, într-un comunicat.

Acţiunile Broadcom au închis marţi în creştere cu 1%. Acţiunile Apple au închis în scădere cu 1%.

Componentele radio 5G dezvoltate de Broadcom, o companie de tehnologie şi producţie avansată, vor include filtre FBAR şi alte componente de conectivitate wireless, potrivit comunicatului. Aceste componente sunt diferite de modemurile 5G care sunt fabricate de Qualcomm.

Apple a declarat că acordul cu Broadcom face parte din angajamentul său din 2021 de a investi 430 de miliarde de dolari în economia americană. Mişcarea marchează cea mai recentă fază a unui parteneriat între cele două companii, în condiţiile în care Broadcom a anunţat că va vinde componente wireless în valoare de 15 miliarde de dolari către Apple în 2020.

Compania a precizat că acordul cu Broadcom îi va permite, de asemenea, să investească în "proiecte de automatizare critice şi de perfecţionare" cu ingineri şi alţi tehnicieni. Apple susţine deja peste 1.100 de locuri de muncă în unitatea de producţie de filtre FBAR a Broadcom din Fort Collins, Colorado, potrivit comunicatului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO