ZF News

Criza încă nu s-a terminat. Avertismentul EON: Situaţia de pe pieţele energetice s-ar putea înrăutăţi în continuare

Criza încă nu s-a terminat. Avertismentul EON:...

Autor: Daniel Belu

10.05.2023, 14:48 212

Compania germană de utilităţi EON SE a avertizat că este posibil ca Europa să nu fi văzut sfârşitul turbulenţelor de pe pieţele sale de energie şi că situaţia s-ar putea înrăutăţi în continuare, conform Bloomberg.

"Criza nu s-a încheiat încă", a declarat miercuri directorul financiar al companiei energetice, Marc Spieker, alături de un raport de profit. Germania a fost una dintre ţările cele mai afectate de criza energetică din Europa anul trecut, mai mult de jumătate din aprovizionarea sa cu gaz provenind anterior din Rusia.

Deşi preţurile energiei au scăzut faţă de maximele din vara anului trecut, analiştii au avertizat că o revenire bruscă a cererii şi o concurenţă sporită din partea Asiei pentru aprovizionare ar putea reaprinde volatilitatea pe piaţă.

Aşteptările firmei ca profitul ajustat să rămână în linii mari în concordanţă cu rezultatele de anul trecut "iau în considerare posibilitatea unei deteriorări suplimentare în restul anului", a spus Spieker. EON vede rezultatele "spre partea superioară" a previziunilor sale de 7,8 miliarde de euro până la 8 miliarde de euro în acest an.

Compania a precizat că aproape şi-a dublat rezultatele obţinute în primul trimestru de la divizia sa de soluţii pentru clienţi, orientată către consumatori, comparativ cu cele din urmă cu un an, ajutată de scăderea preţurilor materiilor prime şi de creşterea preţurilor la produsele finale. Iniţial, companiile de utilităţi s-au luptat să transfere costurile mai mari către consumatori anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO