ZF News

Cum arată un contract de sponsorizare din fotbal: Adidas plăteşte 900 de milioane de lire sterline pentru a sponsoriza Manchester United

Cum arată un contract de sponsorizare din fotbal: Adidas...

Autor: Daniel Belu

06.08.2023, 11:30 214

Adidas a acceptat să prelungească contractul de sponsorizare a tricourilor cu clubul englez de fotbal Manchester United, în una dintre cele mai mari asocieri din istoria Premier League, conform Bloomberg.

Producătorul german de îmbrăcăminte sportivă a semnat un nou contract pe 10 ani, care va menţine faimoasele sale dungi şi logo-ul pe tricourile jucătorilor până în 2035. Acordul are o valoare de cel puţin 900 de milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

Reînnoirea contractului de sponsorizare vine în timp ce Manchester United se află într-un lung proces de vânzare. Familia Glazer deţine clubul istoric din 2005, dar derulează un proces pentru a găsi un cumpărător sau investitori. Miliardarul Jim Ratcliffe şi şeicul Jassim Bin Hamad J.J. Al Thani, membru al familiei regale din Qatar, au depus oferte care evaluează clubul la peste 5 miliarde de dolari.

Soarta echipei pe teren s-a îmbunătăţit în sezonul trecut. Cu toate acestea, s-a luptat să aibă la fel de mult succes ca sub conducerea fostului manager Alex Ferguson, care s-a retras în 2013, ultima dată când clubul a câştigat Premier League.

Contractul existent cu Adidas, care a început în sezonul 2015/2016, avea o valoare de cel puţin 750 de milioane de lire sterline. Producătorul caută noi căi de creştere pentru a susţine vânzările după ce a pus capăt parteneriatului cu Ye, rapperul şi designerul cunoscut anterior sub numele de Kanye West.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO