ZF News

Deficitul bugetar a urcat la 1,8% din PIB după 11 luni

Deficitul bugetar a urcat la 1,8% din PIB după 11 luni

Autor: Mediafax

13.12.2012, 14:38 641

Execuţia bugetului general consolidat după primele 11 luni s-a încheiat cu un deficit de 1,8% din PIB, faţă de un nivel de 2,98% din PIB în perioada similară din 2011 şi de 1,19% la finele lunii octombrie, potrivit unor surse guvernamentale.

Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI să reducă deficitul bugetar în acest an la 2,2% din PIB, de la 4,3% din PIB în 2011. Deficitul bugetar ar urma să scadă anul viitor la 1,7% din PIB. Produsul Intern Brut estimat pentru acest an este de 607,3 mld. lei, astfel că Guvernul are la dispoziţie pentru ultima lună a anului un spaţiu de cheltuieli neacoperite de venituri bugetare de aproape 2,4 mld. lei pentru a se încadra în ţinta de deficit. În 2011, România a avut un deficit bugetar pe cash de 4,1% din PIB, după revizuirea datelor privind produsul intern brut.

Acord-cadru de peste 43 mil. euro pentru lucrări de semnalizare rutieră în Bucureşti - Administraţia Străzilor Bucureşti a încheiat cu o asociere condusă de firma Dumava Semnalizare un acord-cadru de 197 mil. lei (43,7 mil. euro), fără TVA, pentru lucrări de proiectare, execuţie şi administrare a semnalizării rutiere.

"Acordul cadru presupune proiectare, execuţie şi administrare lucrări de semnalizare rutieră orizontală (marcaje rutiere termoplastice alb/galben) şi verticală (indicatoare rutiere, mijloace auxiliare de semnalizare) care vor fi executate pe străzile şi parcările aflate în administrarea Administraţiei Străzilor, limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri pentru a preveni viteza peste limita legală în trafic, indicatoare de orientare rutieră amplasate pe console şi portaluri, dar şi marcaje rutiere convenţionale pentru străzile ce urmează să intre în reabilitare sau întreţinere", se arată într-un anunţ al autorităţii contractante.

Asocierea câştigătoare este formată din firmele Dumava Semnalizare, Vesta Investment şi Primacons Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO