ZF News

Fostul ministru al energiei a fost recrutat de Deloitte

Răzvan Nicolescu

Răzvan Nicolescu

Autor: Roxana Petrescu

26.02.2015, 00:06 290
Răzvan Nicolescu, fostul ministru delegat pentru ener­gie, a preluat funcţia de executive lead advisor în cadrul prac­ticii de energie a Deloitte, sfera sa de activitate urmând să acopere România, dar şi regiunea Europei Centrale şi de Est.
 
Nicolescu a condus Departamentul pentru energie, transformat recent într-un Minister al Energiei, timp de zece luni. Numirea lui în funcţie la începutul anului 2014 a fost o surpriză mai ales în contextul în care, într-un an în care România trebuia să stabilească un nou regim de redevenţe, noul ministru tocmai părăsise „corabia“ Petrom, companie direct interesată de rezultatul acestor ne­gocieri. Rene­go­cierea redevenţelor nu s-a întâmplat însă anul trecut, dar în mandatul lui Nico­lescu au fost reali­zate anumite progrese în sectorul energetic.
 
Într-un bilanţ pe care chiar Nicolescu l-a făcut la finalul celor zece luni de mandat, fostul ministru menţiona printre cele mai impor­tante realizări listarea Electrica, cel mai mare proces de acest tip realizat de România, din care compania a câştigat 1,9 miliarde de lei.  O altă realizare menţionată la acel moment a fost un acord semnat între Transgaz pe de o parte şi ExxonMobil şi Petrom pe de altă parte pentru aducerea gazelor din Marea Neagră pe ţărmul românesc. Totodată, în mandatul lui Nicolescu au fost lansate primele capitole din noua strategie energetică a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO