ZF News

Lupta pentru Serie A: DAZN şi Sky Italia pun la bătaie 4,5 miliarde de euro pentru drepturile de difuzare a meciurilor

Lupta pentru Serie A: DAZN şi Sky Italia pun la bătaie...

Autor: Daniel Belu

18.10.2023, 13:27 263

DAZN Group şi Sky Italia şi-au mărit uşor ofertele pentru a transmite cea mai importantă competiţie de fotbal din Italia timp de cinci sezoane, ajungând la o sumă totală de 4,5 miliarde de euro, potrivit unor persoane familiare cu acest subiect, conform Bloomberg.

Afacerea de streaming susţinută de Len Blavatnik a oferit o ofertă minimă garantată medie de aproximativ 700 de milioane de euro pe sezon pentru a transmite Serie A, în timp ce Sky Italia a oferit aproximativ 200 de milioane de euro pe sezon, au declarat persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate deoarece discuţiile sunt private.

Ofertele sunt uşor mai mari decât ofertele anterioare ale companiilor, au precizat persoanele respective. Liga ar putea primi o posibilă plată suplimentară de 1 miliard de euro pe o perioadă de cinci ani, în funcţie de criterii de performanţă, inclusiv creşterea numărului de abonaţi, au precizat persoanele respective.

Reprezentanţii DAZN, Sky şi Serie A au refuzat să comenteze. În prezent, DAZN deţine cea mai mare parte a drepturilor de difuzare a Serie A în Italia. Adunarea ligii urmează să analizeze ofertele finale pe 23 octombrie.

Serie A a fost odată considerată cea mai importantă ligă de fotbal din lume, având legende precum Paolo Maldini şi Alessandro Del Piero, dar a suferit ani de zile din cauza neglijenţei financiare. Potrivit Deloitte, se aşteaptă ca veniturile din Premier League (Anglia) să crească la 6,7 miliarde de euro în actualul sezon 2023-24, în timp ce veniturile din Serie A sunt prognozate la doar 2,5 miliarde de euro.

Oaktree Capital Management a făcut o ofertă de peste 1 miliard de euro pentru a susţine un nou serviciu de televiziune gestionat de Serie A, deschizând astfel calea pentru ca un sport european important să transmită pentru prima dată propriile meciuri în direct, a relatat Bloomberg la începutul acestei luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO