ZF News

Primele două afaceri listate pe AeRO evaluate la 12 mil.lei

Primele două afaceri listate pe AeRO evaluate la 12 mil.lei

Autor: Roxana Pricop

25.02.2015, 10:59 732

Acţiunile Delivery Solutions (simbol bursier SDAY), com­panie de curierat cu livrare în aceeaşi zi în ţară şi străinătate care operează brandul Sameday Courier, au intrat azi la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO administrat de BVB.

Preţul de deschidere al acţiunilor SDAY a fost de 7,55 lei/titlu, evaluând compania la 7,55 milioane de lei. În deschiderea şedinţei de azi, investitorii au realizat cinci tranzacţii cu acţiunile Sameday, prin care au transferat 15.100 de acţiuni, reprezentând 1,51% din capitalul companiei. Valoarea tranzacţiilor a fost 114.260 de lei.

Delivery Solutions, înfiinţată în anul 2007, este controlată de Octavian Bădescu, antre­prenor şi fondatorul companiei. Acţionarii firmei intenţionează să cedeze împreună apro­ximativ 10% din pachetele pe care le deţin, luând în calcul o majorare de capital în viitor.

Compania de curierat a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 mi­lioane de euro, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, în condiţii de profitabilitate. Pentru anul 2015, Sameday Courier estimează o cifră de afaceri cuprinsă între 2 şi 2,5 milioane de euro şi o rată a profitului de două cifre.

Consultantul Sameday Courier pentru listarea pe AeRO este compania FSA Advisory. Planurile de dezvoltare ale com­paniei includ consolidarea poziţiei în curieratul local şi nişa livrărilor în aceeaşi zi.

A doua companie listată azi pe AeRO este Carpathia Capital din Polonia (simbol bursier (CRPC), care operează un fond de investiţii dedicat finanţării afacerilor mici. Preţul de deschidere al acţiunilor CRPC a fost de 3,9 lei/titlu, pentru ca în minutele următoare cotaţia să urce la 4,3 lei/titlu. La cotaţia de 4,3 lei/titlu, Carpathia Capital este evaluată la 4,3 milioane de lei.

Investitorii au realizat cinci tranzacţii cu 400 de acţiuni CRPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO