ZF Power Summit

ZF Power Summit 2022. Volker Raffel, CEO E.ON Romania: Investiţiile în eficienţa energetică sunt cea mai importantă parte a unei soluţii pe termen lung

ZF Power Summit 2022. Volker Raffel, CEO E.ON Romania:...

Autor: Alexandra Matei

22.02.2022, 19:30 79

Volker Raffel, CEO E.ON Romania susţine că investiţiile în eficienţa energetică sunt un prim pas către o soluţie eficientă şi pe termen lung, atunci când vorbim de piaţa de energie. Acesta consideră, totodată, că este necesar şi un program care să ajute la reducerea consumului de energie.

„Cred că partea importantă şi cea foarte necesară sunt investiţiile. Ştiu că E.ON a investit 2 miliarde de euro de când suntem pe piaţa din România. Cred că în viitor avem nevoie de şi mai multe investiţii, în special în eficienţa energetică. Aceasta este cea mai importantă parte a unei soluţii pe termen lung. Sunt mulţi bani disponibili prin proiecte europene pentru acest tip de investiţii. Nu trebuie doar să-ţi dezvolţi planurile de creştere a producţiei de gaz, ci şi cealaltă  parte, şi anume investiţia în economisirea energiei. De la 1 aprilie avem nevoie şi de un program care să ajute la reducerea consumului de energie”, a declarat acesta în cadrul ZF Power Summit 2022.

 

Alte declaraţii:

Am menţionat eficienţa energetică pentru că este o parte necesară. Pe de altă parte, cred că toată lumea recunoaşte că există oameni care au nevoie de sprijin. De la 1 aprilie va fi nevoie de acest sprijin. Este o decizie politică cine, mai exact, ar trebui să obţină un astfel de sprijin. Aceste măsuri trebuie să meargă direct la clienţi.

O parte a unei soluţii pe termen lung este, de asemenea, şi rezolvarea situaţiei actuale prin implementarea corectă a ordonanţei, începerea plăţilor şi să nu uităm de măsurile de sprijinire a eficienţei energetice.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO