ZF Transilvania

Aeroportul din Arad vrea fonduri europene de 30 mil. lei pentru modernizare

Aeroportul din Arad vrea fonduri europene de 30 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

02.02.2023, 17:06 192

Aeroportul Internaţional Arad, subordonat Consiliului Judeţean Arad, a depus pentru finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare un proiect de aproximativ 30 mil. lei (6 mil. euro) pentru refacerea căii de rulare, lungimea pistei urmând să fie de 330 de metri, iar lăţimea de 25 de metri (18 metri de pista efectivă şi câte 3,5 metri acostamentele). Lucrarea include şi un sistem de colectare a apelor pluviale, ca sistem de siguranţă suplimentar, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Arad.

’’Am aprobat cofinanţarea pentru acest proiect, în valoare de 598.000 de lei, în eventualitatea în care el va fi declarat eligibil. Este un proiect important pentru aeroportul Arad (…), a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte CJ Arad, într-un comunicat de presă. Tot în cadrul acestui proiect, conducerea aeroportului arădean vizează achiziţionarea unor echipamente pentru desfăşurarea activităţilor operaţionale de handling la sol de deservire a aeronavelor.

Anul trecut, aeroportul din Arad a câştigat un proiect european de 20,7 mil. lei (aproximativ 4 mil. euro) pentru dezvoltarea sistemelor de securitate şi de siguranţă necesare. Proiectul ’’Conformare Aeroport Arad la cerinţele operaţionale de infrastructură, siguranţă şi securitate aeroportuare, activităţi non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranţă şi securitate’’, nu a implicat realizarea de construcţii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO