ZF Transilvania

Argillon devine Lapp Insulator

31.03.2009, 17:11 64
Compania Argillon Romania, producator de izolatori din portelan de medie si înalta tensiune, a anuntat ca si-a schimbat denumirea în Lapp Insulator S.A. Prin preluarea de catre grupul american Lapp Insulator la finele anului trecut, fabrica din Turda a intrat în circuitul mondial al izolatorilor ceramici.
Divizia europeana a grupului american Lapp Insulator, compania Lapp Insulator GmbH&Co.KG, cu sediul în localitatea Wunsiedel din Germania, producator de izolatori din portelan si compozit pentru liniile de transport al energiei electrice, a achizitionat producatorul de izolatori din portelan de medie si înalta tensiune Argillon Romania, parte a grupului Argillon GmbH din Germania. Alaturi de Argillon Romania, au fost achizitionate si punctele de productie Argillon GmbH din Redwitz, Germania, si Jedlina Zdroj, Polonia, oficialii companiei germane nedorind sa faca înca publica valoarea tranzactiei.
„Grupul Lapp Insulator, din care si firma noastra face parte, detine sapte puncte de productie, doua în SUA, doua în Germania, un punct de productie în Polonia, unul în Romania, iar altul în Republica Populara Chineza. Domeniul principal de activitate al Lapp include izolatori de ceramica si compozit pentru aplicatii în intervalul 15 kV pana la 1.100 kV’’, a declarat pentru ZF Transilvania Sorin Nutiu, directorul general al Lapp Insulator Romania.
Potrivit reprezentantilor fabricii de la Turda, noua structura consolidata a companiei cuprinde peste 1.300 de angajati si ocupa primul loc printre furnizorii de izolatori pe plan european si locul trei pe plan global. Conducerea companiei din Turda estima anul trecut o cifra de afaceri pentru 2008 de 14 mil. euro, în crestere cu peste 16% fata de anul precedent, cand vanzarile companiei au fost de 12 mil. euro. Anul trecut peste 95% din productia realizata în Romania a fost destinata exportului, principalele piete fiind Europa de Vest si America.
„Planurile noastre de dezvoltare prevad abordarea unor noi piete din Europa si nu suntem interesati în a extinde afacerile pe piata interna, deoarece aceasta este în scadere’’, spune Nutiu.
La fabrica din Turda lucreaza 460 de persoane. Concernul german Argillon GmbH a achizitionat fabrica din Turda în anul 2004. La finele anului trecut, Argillon Romania a fost preluata de compania Lapp Insulator GmbH&Co.KG, cu sediul în Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO