ZF Transilvania

Becker Romania are un nou director

02.11.2005, 18:29 1513

Robert Burkhardt este noul director executiv al companiei de mobila Becker Romania. Acesta Burkhardt vine la conducerea Becker dupa ce detinut functia de director general al GimaRom Invest, lider pe segmentul de parbrize si geamuri auto din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 60%.

"Postul de director executiv la Becker Romania a reprezentat o provocare si in conditiile in care compania beneficiaza de o puternica sustinere profesionala din partea proprietarilor si are acces la pietele externe", spune Burkhardt.

Becker Romania detine o fabrica la Gherla, unde se produc componente din furnir pentru industria mobilei, iar proprietarii companiei sunt firma germana Becker, respectiv asociatii Sortilemn din Gherla, fiecare cu o participatie de cate 50%, cele doua firme fiind si principalii clienti ai Becker Romania. Sortilemn Gherla este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori autohtoni de mobilier din elemente mulate combinate cu lemn masiv si elemente de metal cu textil, cu o cifra de afaceri estimata pentru 2005 la 25 de milioane de euro. Celalalt proprietar, Becker-Brakel din Germania, are 8 reprezentante europene si una in Statele Unite, avand, de asemenea, o cifra de afaceri anuala de 25 de milioane euro.

Aproximativ 98% din capacitatea de productie a fabricii de la Gherla este exportata prin Sortilemn (care le foloseste la fabricarea mobilei de tip-Ikea) si prin Becker, in Germania, de unde componentele de furnir se distribuie in diferite tari din Europa de Vest. Becker Romania a fost infiintata in 2002, are in acest moment 270 de angajati, iar cifra de afaceri inregistrata in 2004 a fost de 2,2 milioane de euro. Pentru 2005 si 2006, compania estimeaza un ritm de crestere anuala de minimum 35%.

Burkhardt a ocupat timp de aproape doi ani si jumatate postul de director general la GimaRom Invest, timp in care compania s-a extins cu inca 3 sucursale, avand in prezent 19 in toata tara, iar cifra de afaceri a crescut cu peste 60%, estimarile pe 2005 fiind de peste 6,3 milioane de euro. Burkhardt a absolvit in 1997, Facultatea de Inginerie Chimica si Facultatea de Economie la Universitatea Veszprem din Ungaria si a ocupat in ultimii 6 ani diferite pozitii de management in domeniul comercial, printre care si cea de director de retea statii la Mol Romania.

Burkhardt spune ca plecarea sa la Becker Romania reprezinta o evolutie profesionala fireasca. "Am decis sa ma reorientez spre productie, intrucat ofera cele mai complexe situatii de decizie, o fabrica reprezentand unitatea unde se produce cea mai multa valoare adaugata produsului", a declarat Robert Burkhardt. El a mai adaugat ca plecarea sa de la GimaRom s-a facut in conditii amiabile pentru ambele parti.

alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO