ZF Transilvania

Bihorenii de la Drum Asfalt şi Trameco au demarat lucrările de construcţie a centurii oraşului Aleşd, investiţie de peste 15 mil. euro

Bihorenii de la Drum Asfalt şi Trameco au demarat...

Autor: Laurentiu Cotu

03.08.2022, 17:44 239

Drum Asfalt, o companie de cons­truc­ţii din Bihor deţinută de Floare Petroi, în asociere cu orădenii de la Trameco, au demarat lucrările de construcţie a variantei de ocolire a oraşului Aleşd, o investiţie de 74,8 mil. lei (peste 15 mil. euro), fără TVA.

’’Realizarea centurii Aleşd va descongestiona traficul rutier atât pe direcţia Cluj, cât şi pe direcţia Zalău. O parte din trafic va rămâne pe actualul drum, iar o parte va fi preluat de noua centură. De asemenea, va oferi acces la drumuri modernizate zonelor de la limitele oraşului Aleşd şi va crea coridoare noi de dezvoltare pentru economia locală. Conform contractului, din toamna anului viitor se va putea circula pe cele două braţe ale centurii Aleşd’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Lungimea şoselei de centură va fi de 5,8 kilometri şi va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localităţii Aleşd. Centura intersectează şi drumul judeţean DJ 764 Beiuş-Aleşd şi îl descarcă de traficul greu. Finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania Drum Asfalt, liderul asocierii ce va construi centura Aleşd, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 170,5 mil. lei, un profit net de 5,8 mil. lei şi un număr mediu de 80 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania este deţinută de Floare Petroi, un antreprenor care mai deţine şi firma Lemn Hyl, activă în exploatarea forestieră.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO