ZF Transilvania

Bosch demarează construcţia centrului de producţie şi dezvoltare din Jucu, investiţie de 77 mil. euro

 Bosch demarează construcţia centrului de producţie şi dezvoltare din Jucu, investiţie de 77 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

08.05.2012, 12:37 1684

Grupul german Bosch a anunţat că va demara în cel de-al doilea trimestru al acestui an construcţia la Jucu, judeţul Cluj, a unui centru de producţie şi dezvoltare pentru unităţi electronice de comandă destinate industriei auto. Într-o primă fază a investiţiilor, cea de construcţie, care va dura până la finalul anului 2013, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 mil. euro, conform unui comunicat transmis astăzi de Bosch.

Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 mp, iar până la finele anului viitor urmează să fie recrutaţi în jur de 340 de angajaţi în domeniul producţiei şi cercetării din cadrul acestui centru.De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics a Bosch, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, grupul Bosch este reprezentat în România în trei locaţii. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket. În Timişoara se află un centru de comunicare, iar la Blaj o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto.

În luna martie din acest an Bosch a anunţat că va investi 43 mil. euro până la finalul anului 2013 în extinderea unităţii de producţie pe care o deţine la Blaj. În urma acestei investiţii se vor adăuga 21.000 mp de suprafaţă construită. Bosch estimează că până la finalul anului viitor va mai angaja încă 300 de oameni pentru această fabrică şi că până în 2020, în total vor lucra 1.000 de angajaţi pentru noua facilitate de producţie.

În urma investiţiei de 43 mil. euro, la Blaj se vor produce senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit, destinaţi industrie auto. Bosch are în România circa 1.400 de angajaţi, dintre care 580 lucrează la fabrica din Blaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO