ZF Transilvania

Bosch donează 90.000 lei spitalului municipal din Blaj pentru achiziţionarea unui aparat de ventilaţie mecanică

Bosch donează 90.000 lei spitalului municipal din Blaj...

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2020, 18:00 128

Compania Bosch Automotive, subsidiara locală a gru­pu­lui german Bosch, a anunţat că donează aproximativ 90.000 lei spitalului municipal din Blaj în vederea achiziţionării unui aparat de ventilaţie mecanică. Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser.

’’Criza de sănătate generată de noul coronavirus este o provocare foarte mare pentru noi în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii angajaţilor noştri. Din nefericire, criza Covid-19 generează automat şi o criză financiară. Cu toate acestea, pentru noi oamenii sunt pe primul loc şi tocmai de aceea am acţionat prompt imediat ce am luat notă de nevoia spitalului municipal din Blaj. Sperăm ca prin acţiunile noastre în beneficiul angajaţilor şi al comunităţii să putem oferi cel mai bun sprijin astfel încât să rămânem cu toţii sănătoşi.’’, a declarat Alexander Firsching, director comercial Bosch Automotive SRL.

Grupul Bosch a anunţat recent că nu închide producţia din România, ci o adaptează la condiţiile de piaţă. Bosch a finalizat anul trecut o investiţie de 7 mil. euro într-o nouă clădire de birouri, care include şi laboratoare de testare în cadrul fabricii existente din Blaj. Noua clădire are o suprafataţă totală de 5.700 de metri pătraţi, dispuşi într-un regim de înălţime cu parter şi un etaj şi va găzdui aproximativ 250 de angajaţi, precum şi laboratoarele de testare din fabrică.

Drept recunoaştere a calităţii produselor sale, fabrica din Blaj a devenit, începând cu anul 2020, unitatea de producţie coordonatoare a Bosch pentru senzorii de detonaţie, la nivel global.  De asemenea, Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde sunt produşi senzori NOx, senzori care reprezintă o parte din inovaţia revoluţionară a companiei în tehnologia diesel.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitală.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO