ZF Transilvania

CJ Timiş a accesat un proiect european de 6 mil. euro pentru achiziţionarea a 27 de microbuze electrice

CJ Timiş a accesat un proiect european de 6 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

25.07.2023, 16:43 82

Consiliul Judeţean Timiş a accesat un proiect european de 6 mil. euro, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15 - Educaţie, ce prevede achiziţionarea de microbuze electrice pentru 63 de unităţi administrativ teritoriale timişene. Proiectul vizează asigurarea mobilităţii şcolarilor către unităţile de învăţământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, însă contribuie şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerinţelor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă al CJ Timiş. În perioada următoare, CJ Timiş va întocmi documentaţia necesară organizării licitaţiei pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

’’Ne dorim să creăm o reţea de transport verde în judeţ, care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unităţile de învăţământ’’, a spus Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO