ZF Transilvania

Compania de Apă Arieş investeşte 36 mil. lei pentru modernizarea sistemul zonal de apă din regiunea Turda-Câmpia Turzii

Compania de Apă Arieş investeşte 36 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

23.08.2022, 16:59 92

Compania de Apă Arieş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat un proiect de investiţii de 36 mil. lei (7,3 mil. euro) pentru reabilitarea şi extinderea mai multor obiective ale sistemelor de alimentare cu apă potabilă din regiunea Turda-Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Într-o primă etapă va fi reabilitată conducta de aducţiune din sistemul zonal Câmpia Turzii. În lungime de peste 16,5 km, reţeaua va asigura transportul apei potabile către sistemele locale aflate pe teritoriul U.A.T.-urilor Câmpia Turzii, Turda şi Luna. 

Ulterior, în vederea asigurării apei potabile pentru toţi cetăţenii, conducta de aducţiune care traversează domeniul public al comunelor Luna şi Călăraşi va fi extinsă pe o lungime de 14,6 km, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj. Finanţarea este asigurată prin POIM 2014-2020, în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii, în valoare totală de aproximativ 155 de milioane de euro.

’’Având în vedere câştigarea de către Compania de Apă Arieş a unui grant din fonduri europene, ne-am mobilizat pentru a emite, în regim de urgenţă, autorizaţiile de construire necesare demarării lucrărilor pe apă’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO