ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj a accesat un proiect european de peste 10 mil. lei pentru dotarea cu noi echipamente medicale a Spitalului Clinic de Recuperare

Consiliul Judeţean Cluj a accesat un proiect european de...

Autor: Laurentiu Cotu

11.12.2023, 16:28 465

Consiliul Judeţean Cluj a accesat un proiect european de peste 10 mil. lei (2 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru dotarea cu 27 de noi echipamente medicale a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

’’Această investiţie din fonduri europene este foarte importantă din perspectiva beneficiilor pe care noile dotări le vor aduce pacienţilor ambulatoriului spitalului nostru de recuperare. Acestea vor facilita procesul de diagnosticare şi tratare, contribuind esenţial la îmbunătăţirea stării de sănătate a numeroşi pacienţi.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Printre dotările de care va beneficia unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj se află un ecograf 4D, un sistem robotizat pentru mers, un sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului, un sistem pentru realitate virtuală şi tele-recuperarea deficienţelor neuromotorii şi musculoscheletale, precum şi şase electrocardiografe cu 12 canale.

De asemenea, au mai fost achiziţionate un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului şi umărului, un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, un aparat de terapie nanopulse, un sistem pentru recuperarea membrelor superioare prin stimulare vizuală intensă şi un aparat de terapie shockwave focalizat, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO