ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj a investit peste 32 mil. lei într-un centru şcolar pentru educaţie incluzivă la Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj a investit peste 32 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

29.02.2024, 17:17 29

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat o investiţie de 32,3 mil. lei (6,5 mil. euro), TVA inclus, din care aproximativ 5,5 mil. lei (1,1 mil. euro) au reprezentat finanţarea nerambursabilă europeană, pentru realizarea unui nou sediu dedicat centrului şcolar pentru educaţie incluzivă la Cluj-Napoca. Lucrările au demarat în cursul anului 2021 şi au fost finalizate în luna decembrie 2023, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Cluj.

Noul sediu al instituţiei şcolare clujene dispune de o grădină senzorială amplasată pe terasa clădirii - locul unde se stimulează memoria multisenzorială prin intermediul celor cinci simţuri (miros, gust, auz, văz şi atingere), de un spaţiu special destinat hidroterapiei şi de o zonă dedicată specialiştilor din cadrul instituţiei, concepută pentru prevenirea apariţiei sindromului de epuizare profesională.

Şcoala se adresează copiilor preşcolari şi elevilor care prezintă dizabilităţi intelectuale moderate, severe sau asociate, precum şi preşcolari şi elevi cu tulburări din spectrul autist. Aceştia provin din familii cu domiciliul în Cluj-Napoca, Floreşti, Gilu, Turda, Câmpia Turzii, precum şi din centrele care sunt subordonate DGASPC. Cei 150 de elevi sunt cuprinşi în două grupe de grădiniţă şi 27 de clase, numărul cadrelor didactice încadrate în şcoală fiind de 115 persoane.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO