ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj amenajează 92 de kilometri de trasee cicloturistice în cadrul unui proiect european de 110 mil. lei

Consiliul Judeţean Cluj amenajează 92 de kilometri de...

Autor: Laurentiu Cotu

12.09.2023, 17:00 96

Consiliul Judeţean Cluj a publicat în SEAP anunţul privind achiziţionarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică pentru proiectul inter-judeţean ’’Velo Apuseni’’ - lot judeţul Cluj.  Valoarea estimată a contractului de proiectare şi asistenţă tehnică este de aproximativ 1,7 mil. lei, însă aceasta poate creşte până la peste 6 mil. lei, dacă forul administrativ clujean hotărăşte extinderea proiectului ’’Velo Apuseni’’ pentru alţi 150 km de trasee cicloturistice, care să acopere toate zonele turistice importante din judeţ. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 9 octombrie 2023, criteriul de atribuire a contractului de servicii fiind ’’cel mai bun raport calitate-preţ’’, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

’’Ne dorim ca etapa de proiectare, respectiv elaborarea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic să se desfăşoare într-un timp cât mai scurt astfel încât, în prima parte a anului viitor să trecem la execuţie. Este un obiectiv important pentru noi şi pentru întreaga zonă de munte, care va impulsiona turismul şi activităţile economice’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Obiectivul de investiţii prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfăşurate pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba, din care peste 40%, respectiv 92,4 km, vor fi amenajaţi pe teritoriul judeţului Cluj. Proiectul ’’Velo Apuseni’’ a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în anul 2021 între judeţele Cluj, Bihor şi Alba. În luna martie 2023 a fost semnat contractul de finanţare a investiţiei, în valoare totală de 110 milioane de lei, banii fiind asiguraţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO