ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Sălaj investeşte 14 mil. euro în modernizarea a 10 km de drum judeţean

Consiliul Judeţean Sălaj investeşte 14 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

21.09.2023, 16:39 73

Consiliul Judeţean Sălaj a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 70 mil. lei (14 mil. euro), TVA inclus, pentru modernizarea DJ 108S (Zalha-Bezded-Cernuc), un tronson în lungime de 10,4 km din pământ şi piatră, aflat într-o stare avansată de degradare. Principalele lucrări ce vor fi executate în cadrul proiectului includ modernizarea structurii rutiere, refacerea/înfiinţarea podurilor şi podeţelor, amenajarea accesului la proprietăţi şi a staţiilor de autobuz, realizarea de şanţuri pereate, ziduri de sprijin şi rigole, montarea parapetelor de siguranţă, precum şi lucrări de semnalizare rutieră.

’’Ordinul de începere a lucrărilor se va emite la începutul săptămânii viitoare, durata de execuţie fiind de 20 de luni. Valoarea contractului de execuţie este de circa 70 milioane de lei, TVA inclus, proiectul fiind propus spre finanţare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Sălaj.

Lucrările de modernizare vor fi executate de compania Transilvania Grand Construct din Bistriţa, cu afaceri de 44,7 mil. lei, profit de 2,1 mil. lei şi un număr mediu de 51 de angajaţi în 2022, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO