ZF Transilvania

De pe poarta Eybl a iesit volanul cu numarul 2.000.000

26.04.2004, 00:00 24



Compania Eybl Automotive Components din Deta, specializata in producerea de volane pentru autovehicule precum Mercedes, Volkswagen, Skoda, Toyota, Jaguar sau BMW, a aniversat recent cei cinci ani de existenta in Romania prin producerea volanului cu numarul 2.000.000.



Firma face parte din concernul austriac Eybl International care mai detine in aceeasi localitate si societatea Eybl Textile Romania, specializata in productia de huse din piele si materiale textile tot pentru industria auto.



Productia zilnica de volane la Deta este de peste 3.500 de bucati, iar cea de huse din piele si materiale textile ajunge la 900 de bucati. In aceste conditii, de la infiintarea sa in 1999, Eybl Textile Romania a produs pana in prezent aproximativ 5.000.000 de huse. Cele doua firme din Deta, impreuna cu cele trei fabrici din Ungaria si una din Slovacia pe care le mai detine Eybl International, reusesc sa realizeze 50% din productia europeana de volane si componente textile.



"Deta a devenit un sprijin important in grupul Eybl", a declarat Johannes Elsner, presedintele concernului.



La randul sau, consulul onorific al Austriei la Timisoara, Vasile Onofrei, a declarat ca punerea pietrei de temelie a primei fabrici, in urma cu cinci ani, poate fi calificata drept un act de curaj investitional, deoarece in aprilie 1999, la circa 11 kilometri de Deta, in Serbia, cadeau bombe.



Valoarea investitiilor pe care concernul austriac le-a realizat pana in prezent in localitatea timiseana depaseste 10 milioane de euro. Eybl International si-a deschis in ultimii zece ani aproape 20 de filiale in intreaga lume (Slovacia, Ungaria, Cehia, Brazilia, Ungaria, Spania, Germania, America de Nord etc.). Concernul reailzeaza anual o cifra de afaceri de peste 350 de milioane de euro si deruleaza investitii de 20 milioane de euro. Compania mai are o divizie care produce articole sportive (Eybl-Silz), divizie care are o pondere de 7% din vanzari (restul de 93% din vanzari revine diviziei de textile).
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO