ZF Transilvania

Finanţare europeană de 2,3 mil. euro pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene

Finanţare europeană de 2,3 mil. euro pentru reducerea...

Autor: Laurentiu Cotu

30.05.2023, 17:26 45

Consiliul Judeţean Cluj a câştigat trei proiecte europene în valoare cumulată de 11,7 mil. lei (peste 2,3 mil. euro), TVA inclus, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale în spitalele clujene. Instituţiile medicale din subordinea forului administrativ judeţean care vor beneficia de aceste investiţii din bani europeni sunt: Spitalul de Pneumoftiziologie ’’Leon Daniello’’, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii.

Prin intermediul proiectelor se urmăreşte diminuarea vulnerabilităţilor generate de apariţia şi răspândirea infecţiilor nosocomiale în cele trei unităţi sanitare, prin achiziţionarea echipamentelor şi a materialelor necesare, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

Printre dotările ce urmează a fi achiziţionate se numără sisteme UV pentru testarea dezinfecţiei mâinilor şi a suprafeţelor, sisteme de evidenţiere a încărcăturii microbiologice de pe suprafeţe şi în aer, sterilizatoare, nebulizatoare, seturi de oxigenoterapie, sisteme de purificare şi dezinfectare a aerului din încăperi, sisteme de măsurare automată a diurezei, sisteme de neutralizare pentru deşeuri medicale solide.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO