ZF Transilvania

Furnizorul de echipamente şi soluţii pentru sudare şi debitare Plasmaserv din Târgu Mureş vede afaceri în creştere cu 30% în 2023, până la 6,5 mil. euro

Furnizorul de echipamente şi soluţii pentru sudare şi...

Autor: Laurentiu Cotu

16.03.2023, 17:31 193

Plasmaserv, furnizor de echipamente şi soluţii pentru sudare şi debitare, fondat în urmă cu 18 de ani la la Târgu Mureş de inginerii Csongor Andras Csegedi şi Tiberiu Vladimir Vărzar, estimează pentru anul în curs o creştere cu 30% a afacerilor faţă de 2022, până la 6,5 mil. euro, ca urmare a regândirii strategiei de business şi a creşterii cererii pe piaţa internă. Previziunile Plasmaserv, care în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 5 mil. euro, iau în calcul, atât dezvoltarea pieţei de profil, cât şi implementarea noii strategii de dezvoltare pe termen mediu şi lung, care se bazează pe creşterea echipei de vânzări şi pe extinderea portofoliului de produse, prin încheierea de parteneriate cu noi furnizori. Estimările privind evoluţia companiei în 2023 ajută Plasmaserv să-şi consolideze poziţia pe piaţa românească de profil, estimată în prezent la 120 mil. euro.

’’Planurile ambiţioase din acest an se bazează pe mai multe direcţii dintre care cele mai importante sunt creşterea portofoliului de produse, cererea pieţei şi extinderea echipei interne de vânzări. În ultimii zece ani, am crescut constant ca furnizori de echipamente şi consumabile pentru sudare şi debitare cu plasmă (…). Perioada pandemiei a însemnat momentul decisiv pentru reinventare, în care am luat în calcul modelarea dezvoltării businessului (…)”, a declarat Tiberiu Vladimir Vărzar, CEO şi cofondator Plasmaserv, într-un comunicat de presă.

Pentru compania din Târgu Mureş, anul 2023 înseamnă şi extinderea listei de parteneri strategici, ceea ce va permite implicit diversificarea portofoliului de aparate şi consumabile pentru sudare şi debitare. Potrivit reprezentanţilor companiei, în ultimii ani, pe piaţă se observă o creştere a cererii de maşini de tăiere cu laser, astfel că extinderea portofoliului de echipamente pentru a acoperi o astfel de nevoie a venit firesc.

Plasmaserv este o companie antreprenorială românească, fondată în 2005 de Tiberiu Vladimir Vărzar şi Csongor Andras Csegedi, cu scopul de a acoperi cererea de servicii de sudare şi debitare în sectoare economice strategice precum construcţia de drumuri şi căi ferate, şantiere industriale, navale şi maritime, construcţii metalice, recuperare şi reciclare deşeuri metalice, sisteme şi instalaţii de irigaţii, instalaţii şi echipamente energetice, petrochimice, minerit, etc.

Compania are în prezent aproape 30 de angajaţi şi deţine în stoc peste 2.000 de sortimente de produse. Partenerii Plasmaserv sunt şantierele navale Vard Tulcea şi Brăila, Damen Galaţi şi Mangalia, Severnav, Şantierul Naval Orşova dar şi contractori pentru industrii specializate precum Tehnostrade-UMB, Raal, Irum, Astra Rail, Maschio Gaspardo, Chambon, Peikko, Butan Grup.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO