ZF Transilvania

Igna Construct, deţinută de antreprenorul Cristian Radu Igna, a investit peste 10 mil. lei într-o nouă hală de producţie în Parcul Industrial III din Oradea

Igna Construct, deţinută de antreprenorul Cristian Radu...

Autor: Laurentiu Cotu

18.03.2024, 16:42 177

Igna Construct, deţinută de antreprenorul orădean Cristian Radu Igna, a finalizat o investiţie de peste 10 mil. lei (2 mil. euro) într-o nouă hală de producţie, cu o suprafaţă de 4.500 mp, situată în Parcul Industrial III din Oradea. Compania a făcut investiţii şi în achiziţia de utilaje şi echipamente noi pentru a putea susţine lucrările contractate.

Compania are o bază logistică şi tehnică proprie, compusă din birouri, hale de producţie şi spaţii de depozitare care cumulează aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Compania se ocupă de construcţii civile, industriale şi agricole, de instalaţii (sanitare, HVAC, electrice), de proiectare, dar şi închirieri ale utilajelor de construcţii. Igna Construct are lucrări executate în România, Ungaria, Slovacia şi Germania, se arată pe site-ul constructorului bihorean.

Igna Construct a finalizat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 200 mil. lei (40,5 mil. euro), în creştere cu 31% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor. Pentru anul în curs, oficialii companiei estimează o cifră de afaceri apropiată de cea din 2023, bazându-ne pe contractele aflate în execuţie, precum şi pe contracte noi semnate la finalul anului trecut.

În 2023, afacerile Igna Construct au fost susţinute de realizarea unor proiecte precum: Etapa III – Termoficare - contract cu primăria Oradea, finalizarea unui magazin Kaufland în Oradea, realizarea unui sediu nou în Carei pentru IGSU, două camine studenţeşti aflate în execuţie pentru primăria Oradea, lucrări de infrastructură şi instalaţii la fabrica de anvelope Nokian, precum şi multe alte lucrări pentru beneficiari privaţi.

’’Fondurile europene din PNRR, alături de alte axe de finanţare din fonduri europene, vor asigura suficiente investiţii pe piaţa construcţiilor, atât în 2024 cât şi în 2025, pentru finalizarea unor investiţii în infrastructura mare, critică pentru dezvoltarea României. Perspectiva devine incertă începand cu anul 2025, dupa ce alegerile vor fi trecut, iar statul va fi nevoit să găsească resurse noi pentru a diminua dificitul bugetar, însă fără a sacrifica investiţiile.’’, a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Vese, CFO Igna Construct.

Igna Construct face parte din grupul de firme Igna, care cuprinde 7 companii, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 285 mil. lei în 2022, potrivit site-ului Igna Construct. În vara anului trecut, Igna Construct în asociere cu orădenii de la Crito Prod, au câştigat un contract de aproape 21 mil. lei (4,2 mil. euro), fără TVA, cu primăria Oradea, pentru realizarea unei noi staţii de producere a energiei termice cu ajutorul energiei termale.

La finalul anului 2021, Igna Construct, în asociere cu Avril SRL din Negreşti Oaş, Crito Prod din Oradea şi Mecatron din Timişoara, au câştigat un contract de peste 108 mil. lei (aproximativ 22 mil. euro), fără TVA, pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea - etapa III. Conform date­lor de pe site-ul pro­priu, Igna Cons­truct are în por­tofoliu lucrări reali­zate pentru com­panii precum Pelican Impex (spi­talul Pelican din Oradea), CTP (ha­lele de producţie CTPark Bucha­rest), VPK Packa­ging (extinderea unei hale de producţie), Selgros România (instalaţii pentru magazinele din Oradea şi Arad), Bosch România (instalaţii pentru fabrica din judeţul Cluj) sau Nutrientul.

Grupul de firme Igna Construct are aproximativ 200 de angajaţi şi intenţionează să crească cu 10% personalul pentru a susţine lucrările contractate. Compania se bazează şi pe forţa de muncă adusă din India. În ultimii ani, Igna Construct a angajat 17 oameni din India, în special sudori, lacătuşi şi operatori utilaje, iar alte 6 persoane se află în procedura de obţinere a avizului de muncă.  Compania a fost înfiinţată în anul 1992, cu obiect de activitate ’’Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale’’ şi este controlată de antreprenorul Cristian Radu Igna din Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO