ZF Transilvania

Investiţie de 6,9 mil. lei pentru eficentizarea sistemului de iluminat public în Oradea

Investiţie de 6,9 mil. lei pentru eficentizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2024, 15:40 38

Primăria Oradea derulează un proiect de investiţii de 6,9 mil. lei (1,4 mil. euro), TVA inclus, pentru înlocuirea pe mai multe artere importante din oraş a vechilor corpuri de iluminat pe sodiu cu corpuri eficiente energetic, pe sursă LED. Până în prezent au fost montate un număr de 832  corpuri LED de 110W din totalul celor 2.038 prevăzute a fi montate în această primă etapă, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

’’Prin înlocuirea lămpilor de sodiu cu corpuri LED, consumul de energie va fi mult mai redus, iar vizibilitatea în trafic mult mai bună. Deja, acolo unde sunt folosite lumini de tip LED - Bulevardul Nufărul - Cantemir, Calea Aradului - vizibilitatea este mult mai bună pentru participantţii la trafic. Lucrările aferente acestei prime etape se desfăşoară în baza unui contract în derulare, cu finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Oradea.

Contractul de lucrări a fost semnat în toamna anului trecut între primăria Oradea şi compania Flash Lighting Services din Bucureşti. În etapele II şi III, care vor urma, se vor mai înlocui 9.168 de lămpi cu sodiu (7.124 în etapa II şi 2.044 în etapa III). În momentul de faţă Oradea are 24.000 de puncte luminoase în oraş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO