ZF Transilvania

Investiţie de 65 mil. euro pentru construirea unui centru de arşi la Târgu Mureş

Investiţie de 65 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

21.02.2024, 17:20 145

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a demarat un proiect de investiţii de 322,6 mil. lei (aproximativ 65 mil. euro), fără TVA, pentru construirea unui centru de arşi grav. Noua clădire va avea 7 nivele şi va cuprinde 5 paturi pentru pacienţi critici, 10 paturi pentru terapie intermediară şi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructiveă, secţie ATI cu 57 de paturi şi 25 de săli de operaţii distribuite pe două etaje, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerului Sănătăţii.

’’Ministerul Sănătăţii a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru construcţia Centrului de Arşi Grav de la Târgu Mureş. Este a treia construcţie începută în ultimele 12 luni pentru unităţi sanitare dedicate pacienţilor cu arsuri grave, după Timişoara şi Bucureşti. Valoarea totală a celor trei proiecte se apropie de un miliard de lei.’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Finanţarea investiţiei se va realiza din acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare destinat proiectului privind reforma sectorului sanitary -  îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO