ZF Transilvania

Investiţie de 80,8 mil. lei pentru reabilitarea filarmonicii din Iaşi

Investiţie de 80,8 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

30.01.2024, 17:27 125

Consiliului Judeţean Iaşi a aprobat proiectul de hotărâre pentru reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii Moldova Iaşi, investiţie de 80,8 mil. lei (16,3 mil. euro), TVA inclus, finanţată prin Programul Regional Nord Est 2021-2027. Consilierii judeţeni au decis alocarea din bugetul judeţului Iaşi, pe anul 2024, a sumei de aproximativ 2,3 mil. lei, reprezentând cheltuieli de capital pentru execuţie lucrări, diriginţie de şantier şi asistenţă din partea proiectantului şi cote ISC.

’’Reabilitarea şi restaurarea Filarmonicii ieşene este cea mai mare restanţă a Iaşului cultural, iar prin proiectul aprobat putem începe lucrările la această clădire simbol a comunităţii ieşene. Vrem ca la începutul lunii februarie să semnăm deja contractul cu constructorul desemnat în urma licitaţiei. Proiectul de reabilitare a clădirilor în care funcţionează Filarmonica, pe care l-am dezvoltat în parteneriat cu primăria municipiului Iaşi, va primi finanţare prin Programul Regional Nord Est 2021-2027 şi sperăm că în luna martie să fie lansat apelul de proiecte.’’, a pus Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO