ZF Transilvania

Investiţie de peste 22 mil. euro pentru reabilitarea palatului administrativ din Baia Mare

Investiţie de peste 22 mil. euro pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

04.09.2023, 18:38 376

Consiliul Judeţean Maramureş a demarat o investiţie de 109,9 mil. lei (22,2 mil. euro) ce prevede reabilitarea palatului administrativ din Baia Mare, clădire în care îşi desfăşoară activitatea 13 instituţii publice din judeţ. Reabilitarea se va realiza la nivelul întregii clădiri, cu o suprafaţă utilă de 11.919 mp, potrivit unui comunicat de presă al CJ Maramureş.

’’Clădirea palatului administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de şedinţă care vor putea fi folosite şi pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar şi de reamenajarea spaţiilor exterioare unde va fi realizat şi un loc de promenadă pentru cetăţeni. În luna mai a acestui an am reuşit să aducem palatul administrativ în proprietatea Consiliului Judeţean. Acest lucru ne permite să accesăm fonduri europene, bani necesari pentru modernizarea şi reabilitarea acestei clădiri’’, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia proiectului privind reabilitarea palatului administrativ a fost câştigat de asocierea dintre companiile Euras (lider), Construcţii Erbaşu, Cubicon Invest şi Avril. Durata de execuţie este de 24 de luni de la începerea lucrărilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO