ZF Transilvania

Olandezii de la Envipco au investit peste 2 mil. euro la Sebeş într-o fabrică de echipamente pentru colectarea selectivă a ambalajelor de băuturi

Olandezii de la Envipco au investit peste 2 mil. euro la...

Autor: Laurentiu Cotu

04.05.2022, 16:54 251

Compania olandeză Envipco a finalizat o investiţie de peste 2 mil. euro într-o fabrică de echipamente pentru colectarea selectivă a ambalajelor de băuturi, construită în municipiul Sebeş, din judeţul Alba. Fabrica are o suprafaţă de producţie de 2.870 de metri pătraţi, la care se adaugă o suprafaţă de 520 mp de birouri. Capacitatea de producţie prevăzută pentru anul 2022 este de 6.000 de RVM-uri (Reverse Vending Machines <Maşini Automate Reversibile>), urmând ca în 2023 capacitatea de producţie a fabricii de la Sebeş să ajungă la 15.000 de RVM-uri.

90% din componentele folosite la construcţia RVM-urilor sunt procurate din România. Fabrica Envipco de la Sebeş are în prezent 20 de angajaţi şi intenţionează să ajungă la 40 de oameni până la finalul acestui an. Envipco este singura companie din ţară care produce local, în judeţul Alba, echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, asigurând mentenanţă şi service cu echipa din România.

Compania Envipco Solutions, cu sediul principal în Alba Iulia, înfiinţată în anul 2018, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de peste 5,4 mil. lei (aproximativ 1,1 mil. euro), cu un număr mediu de 10 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Envipco a desfăşurat proiecte în localităţile Braşov (unde s-au colectat peste 1.500.000 de ambalaje din vara trecută până în prezent), Bucureşti (în cadrul primei staţii verzi de colectare a ambalajelor şi electrocasnicelor) şi în Ciugud (unde a avut o implicare în cadrul primei monezi virtuale lansată de o localitate din România).

La nivel global, Envipco este producător de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani de experienţă în fabricarea şi operarea soluţiilor de colectare şi reciclare. Cu sediul central în Amsterdam, Olanda, Envipco operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franţa, Suedia şi Grecia.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO