ZF Transilvania

Primăria Floreşti, judeţul Cluj, investeşte 900.000 de euro în modernizarea iluminatului public

Primăria Floreşti, judeţul Cluj, investeşte 900.000...

Autor: Laurentiu Cotu

21.11.2023, 18:25 230

Primăria comunei Floreşti, judeţul Cluj, a demarat un proiect de investiţii de 4,5 mil. lei (aproximativ 900.000 de euro), finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul ’’Programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public”, ce presupune modernizarea sau înlocuirea cu LED-uri a aproape 1.000 de stâlpi, reducându-se astfel semnificativ consumul de energie.

’’Sistemul include senzori de telegestiune pentru gestionarea de la distanţă a disfuncţionalităţilor şi va implica servere şi licenţe de sistem pentru o gestiune eficientă, evaluate la peste 1 milioan de lei. Această modernizare urmăreşte îmbunătăţirea serviciului public, sporirea siguranţei pietonale, reducerea infracţionalităţii şi interveneţii rapide în situaţii de urgenţă. Proiectul va fi implementat pe 6 străzi în satul Luna de Sus, cu o lungime totală de 6 km şi pe 41 de străzi din comuna Floreşti, însumând 30 km.’’, a transmis Bogdan Pivariu, primarul comunei Floreşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO