ZF Transilvania

Primăria Iaşi a accesat un proiect european de 18 mil. euro pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar

Primăria Iaşi a accesat un proiect european de 18 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2024, 18:16 48

Primăria Iaşi a demarat un proiect de investiţii de aproape 88,8 mil. lei (aproximativ 18 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar aflate în subordinea municipalităţii. Bunurile achiziţionate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate/montate la 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar (13 grădiniţe şi 50 de şcoli şi licee) din totalul celor 71 din municipiul Iaşi.

’’Am lansat o primă licitaţie pentru achiziţia de bunuri în cadrul proiectului european de <Dotare cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar>. Licitaţia este împărţită în două loturi şi vizează achiziţia de mobilier pentru 1.150 de săli, din care 186 pentru grupe de grădiniţă şi 966 pentru săli de clasă.’’, a trasmis Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Tot prin PNRR, primăria Iaşi a obţinut o finanţare totală de 129,5 mil. lei (26,3 mil. euro) pentru reabilitarea termică a 21 de clădiri de la 14 unităţi şcolare. O altă finanţare prin PNRR este proiectul de 43,2 mil. lei (8,76 mil. euro) pentru eficientizarea energetică a clădirii unui liceu şi extinderea altor două unităţi de învăţământ din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO