ZF Transilvania

Primăria Oradea a accesat un proiect european de peste 15 mil. euro pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu

Primăria Oradea a accesat un proiect european de peste...

Autor: Laurentiu Cotu

22.05.2023, 17:26 71

Primăria Oradea a accesat un proiect european de 75,2 mil. lei (15,2 mil. euro), TVA inclus, finanÅ£at prin Planul NaÅ£ional de Redresare ÅŸi Rezileinţă (PNRR), ce preupune dotarea a 43 de ÅŸcoli, licee ÅŸi grădiniÅ£e, cu mobilier, echipamente IT ÅŸi materiale didactice. Astfel, toate unităţile de învăţământ din Oradea, aflate în subordinea Consiliului Local vor fi dotate prin Planul NaÅ£ional de Redresare ÅŸi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15 – EducaÅ£ie. 

Prin proiect vor fi dotate 1.275 săli de clasă şi de grupă cu mobilier şi materiale didactice: bănci, scaune, catedre pentru profesori, dulapuri pentru elevi, dulapuri pentru materiale didactice şi alte materiale didactice. 1.322 de săli de clasă şi de grupă vor avea table interactive, laptopuri sau sisteme all-in-one pentru cadrele didactice, sisteme de sunet, camere videoconferinţă, imprimante, scannere documente, precum şi alte dotări, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

Până în prezent, municipiul Oradea a derulat, prin fonduri europene, 12 proiecte de reabilitare de licee, şcoli şi grădiniţe, 2 proiecte de construire a unor grădiniţe şi un proiect pentru construirea campusului şcolar de la Colegiul Economic Partenie Cosma. Totodată, prin PNRR au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea a 27 de unităţi de învăţământ. Astfel, primăria Oradea a finalizat sau derulează peste 40 de proiecte din domeniul educaţiei, în valoare de peste 80 de milioane de euro.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO