ZF Transilvania

Primăria Oradea are în plan construcţia unui parc fotovoltaic de 20 mil. euro

Primăria Oradea are în plan construcţia unui parc...

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2023, 18:15 148

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 20 mil. euro în construcţia unui parc fotovoltaic pe amplasamentul depozitului de zgură şi cenuşă Episcopia Bihor (suprafaţă de 20 hectare), cu o capacitate de 17,8 MW. Pentru susţinerea acestui proiect de investiţii, municipalitatea din Oradea intenţionează atragerea de fonduri europene pe Axa de finanţare: Fondul de modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.

’’Urmează să depunem spre finanţare proiectul <Parc fotovoltaic pe amplasamentul depozitului de zgură şi cenuşă Episcopia Bihor-Etapa I> (20 ha), cu o capacitate de 17,8 MW şi o valoare estimată de 20 de milioane de euro, fără TVA’’, se arată într-un comunicat de presă transmis de primăria din Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO