ZF Transilvania

Primăria Oradea are în plan construcţia unui parc fotovoltaic de 20 mil. euro

Primăria Oradea are în plan construcţia unui parc...

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2023, 18:15 151

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 20 mil. euro în construcţia unui parc fotovoltaic pe amplasamentul depozitului de zgură şi cenuşă Episcopia Bihor (suprafaţă de 20 hectare), cu o capacitate de 17,8 MW. Pentru susţinerea acestui proiect de investiţii, municipalitatea din Oradea intenţionează atragerea de fonduri europene pe Axa de finanţare: Fondul de modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei - Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.

’’Urmează să depunem spre finanţare proiectul <Parc fotovoltaic pe amplasamentul depozitului de zgură şi cenuşă Episcopia Bihor-Etapa I> (20 ha), cu o capacitate de 17,8 MW şi o valoare estimată de 20 de milioane de euro, fără TVA’’, se arată într-un comunicat de presă transmis de primăria din Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO