ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte 1,4 mil. euro în construcţia unei clădiri multifuncţionale cu spaţii comerciale şi birouri

Primăria Oradea investeşte 1,4 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

26.10.2023, 16:24 219

Primăria Oradea, prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar, a demarat o investiţie de 7,1 mil. lei (aproximativ 1,4 mil. euro), fără TVA, pentru construcţia unei clădiri multifuncţionale cu spaţii comerciale şi birouri, pe strada Parcul Traian. Clădirea multifuncţională va avea un regim de înălţime de 5 etaje, o suprafaţă construită de 317 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2.128 mp, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

’’Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu şi Franz Schubert şi construirea de clădiri multifuncţionale care să se integreze atât funcţional, cât şi volumetric şi d.p.v. al plasticii arhitecturale, în caracterul zonei Parcul Traian. De asemenea, intenţia municipalităţii este să ofere un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin realizarea unor spaţii comerciale şi birouri în centrul istoric al oraşului, în apropierea celor mai importante instituţii. Locurile de parcare aferente funcţiunilor se vor asigura în parcarea publică etajată de pe strada Tribunalului, iar utilităţile se vor realiza prin racord la reţelele edilitare existente în zonă’’, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Oradea. Lucrările de construcţie vor fi executate de compania orădeană Da Vinci Construct&Proiect, iar termenul de finalizare al proiectului este de 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO