ZF Transilvania

Primăria Sinaia a cumpărat 11 autobuze hibrid Mercedes-Benz cu peste 16 mil. lei

Primăria Sinaia a cumpărat 11 autobuze hibrid...

Autor: Laurentiu Cotu

27.11.2019, 16:46 301

Primăria Sinaia a semnat cu Truck & Bus Mercedes-Benz România un contract de peste 16,1 mil. lei (3,4 mil. euro), fără TVA, pentu achiziţie a 11 autobuze hibrid, investiţie finanţată prin proiectul pe fonduri europene ’’Eco-Bus’’, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă şi prevede livrarea şi punerea în funcţiune a 11 autobuze hibrid (diesel-electric), dintre care 8 autobuze Citaro K cu lungimea de 9-11 metri cu 3 uşi şi trei autobuze Citaro de 12-13 metri cu 2 uşi.

Autobuzele sunt dotate cu cameră video, internet wireless, sistem GPS în computerul de bord, sistem e-ticketing şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, în staţiile de autobuz vor fi montate 18 panouri cu mesaje pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor. Proiectul presupune creşterea capacităţii de transport public, extinderea traseelor rutiere şi modernizarea sistemului de transport, prin introducerea unui sistem inteligent de management al traficulului în oraşul Sinaia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO