ZF Transilvania

Primăria Timişoara investeşte peste 55 mil. lei în reabilitarea a două licee

Primăria Timişoara investeşte peste 55 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

07.11.2023, 16:59 101

Primăria Timişoara a demarat un program de investiţii de peste 55 mil. lei (11,1 mil. euro), finanţat atât din fonduri de la bugetul local cât şi din fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Henri Coandă şi a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară. Acestea urmează să devină unităţi sustenabile din punct de vedere energetic, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Pregătim următoarea rundă de investiţii în şcoli, finanţate cu fonduri europene, pentru ca să oferim elevilor Timişoarei condiţii moderne de studiu. Atât Coandă, cât şi Alimentar, se numără printre şcolile care au neapărat nevoie de reparaţii. Curţile le-am refăcut pe timp de vară, dar pentru clădirile acestor campusuri şcolare avem nevoie de o investiţie seriousă. În total reabilităm 8 clădiri, instalăm 4 staţii pentru vehicule electrice, introducem surse sustenabile pentru energie, dar şi sisteme inteligente de management energetic’’, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO