ZF Transilvania

Profi Auto: Vanzarile de Toyota au scazut in primul trimestru au scazut cu 32%

Profi Auto: Vanzarile de Toyota au scazut in primul trimestru au scazut cu 32%
27.05.2009, 16:50 38

Compania clujeana Profi Auto, reprezentant zonal al marcii de automobile Toyota, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 6,9 mil. euro, ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu peste 32% fata de anul trecut, cand afacerile dealerului clujean au ajuns la 8,9 mil. euro.

La inceputul anului in curs, conducerea companiei Profi Auto estima pentru 2009 o cifra de afaceri similara cu cea realizata anul trecut, insa din cauza crizei financiare din domeniul auto dealerul clujean si-a revizuit in prezent in scadere estimarile pentru anul 2009. In primul trimestru din acest an, Profi Auto a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 890.000 de euro, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand vanzarile companiei au ajuns la 3 mil. euro.
„Am incheiat primul trimestru din acest an cu un numar total de 26 de autoturisme Toyota vandute si ne propunem pentru anul in curs sa realizam o cota de piata de 4%. Piata auto este in scadere, trend care estimam ca va fi continuat si in perioada urmatoare de timp, astfel ca pana la finele anului 2009 piata auto locala va inregistra un recul de minim 35% fata de anul trecut. Din cauza crizei financiare, in ultimul timp vanzarile companiei noastre au scazut dramatic, ceea ce a dus la restructurari in cadrul firmei’’, a declarat pentru ZF Transilvania Noemi Giurgiu, director de marketing in cadrul companiei Profi Auto.
Compania Profi Auto a comercializat in total anul trecut 410 autoturisme Toyota, chiar daca targetul fixat de dealerul auto local pentru 2008 era de 650 de unitati. In 2007, numarul total de autoturisme vandute pe piata locala de Profi Auto a fost de 389 de unitati Toyota, iar cifra de afaceri a companiei clujene s-a ridicat la aproximativ 7,7 mil. euro.
Cele mai bine vandute modele Toyota anul trecut au fost Toyota Yaris, urmat de modelul Corolla si modelul Toyota Avensis. Modelele Toyota recent aparute pe piata clujeana sunt noul model Toyota Avensis, Toyota Land Cruiser V si noua versiune RAV 4.
„In acest an, Toyota va veni cu lansari de noi modele pe piata locala, aspect care va influenta in mod pozitiv vanzarile de autoturisme. Ne bazam totodata in acest an pe programul Remat, in cadrul caruia si compania noastra este inscrisa, si pe cresterea activitatilor de service’’, spune Noemi Giurgiu.
Anul trecut au fost comercializate pe piata clujeana in total 11.733 de vehicule noi, in scadere cu aproximativ 19% fata de anul precedent, cand s-au vandut in total 14.413 unitati. Potrivit dealerilor clujeni, cu toate ca piata auto la nivel national si local este afectata in mare masura de recesiunea economica, vanzarile de masini noi si-ar putea reveni incepand cu semestrul doi al anului in curs.
Compania clujeana a deschis in 2007 la Cluj-Napoca un showroom Toyota de tip 3S (sales, service, spare parts), cu o suprafata de 1.700 mp si o capacitate de prezentare de 15 masini, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 3,8 mil. euro. Suprafata service-ului este de 1.060 mp, in cadrul acestuia desfasurandu-se activitati de tinichigerie si vopsitorie, reparatii auto si testing pentru motoare, sistemul de franare, directie si suspensii.
Compania Profi Auto a fost infiintata in anul 2002 la Cluj-Napoca si este reprezentant zonal pentru marca de automobile Toyota, desfasurand activitati de comercializare si prestari servicii in domeniul auto. Capitalul companiei este integral romanesc, cu actionari persoane fizice, numarul mediu de angajati ai Profi Auto fiind de 24 de persoane.
Toyota Romania, importatorul constructorului nipon pe piata locala, si-a bugetat pentru 2009 o cota de piata de 3,3%, in crestere fata de anul trecut, cand s-a atins un nivel de 3,1%. In 2008, Toyota a comercializat pe piata locala 10.095 de autovehicule, in scadere usoara fata de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO