ZF Transilvania

Proiect de peste 7 mil. euro pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii spitalului de urgenţă pentru copii din Braşov

Proiect de peste 7 mil. euro pentru creşterea...

Autor: Laurentiu Cotu

21.12.2022, 16:58 68

Consiliul Judeţean Braşov a accesat un proiect european de peste 35,6 mil. lei (7,2 mil. euro) pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii spitalului clinic de urgenţă pentru copii din Braşov. Proiectul este finanţat în cadrul Componentei 5 ’’Valul Renovării’’ din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi va fi implementat de administraţia publică judeţeană Braşov în parteneriat cu spitalul de urgenţă pentru copii.

Clădirea spitalului pentru copii a fost construită în perioada 1979-1984 şi are o suprafaţă desfăşurată de 13.843 mp. Construcţia este alcătuită din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară şi nu mai corespunde cerinţelor actuale privind eficienţa energetică şi gestionarea energiei. Intervenţiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire faţă de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică.

’’Mă bucur că am semnat acest contract de finanţare. Deja am demarat achiziţia documentaţiilor tehnice pentru realizarea proiectului tehnic şi sper că într-un timp cât mai scurt vom desemna firma care să execute lucrările, având în vedere că până în iunie 2026 avem obligeţia să închidem proiectul’’, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO