ZF Transilvania

Proiect de peste 80 mil. euro pentru construirea unui nou spital de boli infecţioase şi pneumologie în Oradea

Proiect de peste 80 mil. euro pentru construirea unui nou...

Autor: Laurentiu Cotu

22.08.2022, 16:52 150

Primăria Oradea a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul de participare pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la noul spital de boli infecţioase şi pneumologie, proiect estimat la 391,8 mil. lei (peste 80 mil. euro), fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor în SEAP este 12 octombrie 2022. Proiectul urmează să fie depus spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilenţă (PNRR) - Componenta 12 Sănătate, în momentul deschiderii axei, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

Noul spital urmează să fie construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa. Construcţia va avea 4 etaje şi minimum 218 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcţie de necesităţi). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi şi 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi şi maximum 326 de paturi. Capacităţile noului spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea sunt formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare şi un bloc operator.

Spitalul va avea şi un compartiment pentru urgenţe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale deservite: boli infecţioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri şi spaţii pentru deservirea funcţiei educaţionale (sală de conferinţe, săli studiu, camere pentru rezidenţi etc). Totodată, va avea un compartiment pentru primiri urgenţe, cameră de tratament şi monitorizare, trei izolatoare şi cu câte o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialităţile medicale.

Spitalul va cuprinde şi un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialităţi, precum şi săli de tratamente. În cadrul ambulatoriului se va regăsi şi o cameră hyperbarică. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum şi din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC. Pentru a oferi servicii medicale complete în specialităţile vizate, noua clădire va cuprinde, pe lângă serviciile necesare tratamentului pacienţilor internaţi şi serviciile necesare diagnosticului (imagistică, explorări funcţionale, endoscopie bronşică şi digestiveă). Spitalul va avea 175 de locuri de parcare pentru autoturisme şi 139 de locuri de parcare biciclete, distribuite în parcaj subteran şi parcaje la sol. Suprafaţa totală destinată proiectului este de 25.000 mp, amprenta la sol a spitalului este de 10.516 mp, iar suprafaţa desfăşurată este de 40.334 mp.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO