ZF Transilvania

Proiect european de 10,6 mil. lei pentru extinderea şi dotarea spitalului orăşenesc din Horezu, judeţul Vâlcea

Proiect european de 10,6 mil. lei pentru extinderea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

09.05.2023, 18:12 89

Spitalul orăşenesc din localitatea Horezu, judeţul Vâlcea, a finalizat implementarea unui proiect european de 10,6 mil. lei (2,1 mil. euro), finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, ce a presupus extinderea clădirii ambulatoriului şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie Proiectul se adaugă altor investiţii realizate de primăria Horezu în dezvoltarea spitalului, cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi din bugetul local. În cadrul proiectului au fost achiziţionate cinci echipamente medicale performante pentru dotarea cabinetelor de radiologie şi imagistică medicală (care au fost modernizate şi climatizate corespunzător). Prin acelaşi proiect, au mai fost achiziţionate 20 de echipamente tehnologice şi 45 de obiecte de mobilier necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii.  

Investiţia a fost finanţată prin fonduri europene în cadrul Axei prioritare 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale, Obiectivul specific 8.1 -  Creşterea  accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, Operaţiunea A - Ambulatorii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO