ZF Transilvania

Proiect european de 142 mil. euro pentru amenajarea unui traseu de 1.729 km de piste de biciclete între judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Proiect european de 142 mil. euro pentru amenajarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2023, 19:31 428

Consiliul Judeţean Timiş, lider de proiect, alături de 126 de UAT-uri, consilii judeţene, municipii, oraşe şi comune din Timiş şi din judeţele Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara au accesat un proiect european de 142 mil. euro, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru amenajarea de piste de biciclete. În cadrul acestui proiect vor fi amenajate piste de biciclete pe o distanţă de 1.729 de kilometri în toate cele patru judeţe implicate, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

’’Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timişului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Este o iniţiativă complexă şi reprezintă cea mai importantă investiţie în infrastructura velo din istoria celor patru judeţe şi cea mai mare din ţara noastră’’, a spus Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO