ZF Transilvania

Proiect european de 17,5 mil. euro pentru dotarea şcolilor timişorene cu mobilier şi echipamente IT

Proiect european de 17,5 mil. euro pentru dotarea...

Autor: Laurentiu Cotu

22.05.2023, 17:27 55

Primăria Timişoara a câştigat un proiect european de 86,3 mil. lei (aproximativ 17,5 mil. euro), TVA inclus, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15: Educaţie, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din mediul preuniversitar. Toate unităţile de învăţământ preuniversitar sunt vizate, iar investiţia va îmbunătăţi semnificativ mediul de învăţare pentru elevii care studiază în oraş, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Este cea mai mare investiţie pe care primăria Timişoara o face în ultimele decenii, în modernizarea dotărilor din şcolilor timişorene. Practic am obţinut întreaga sumă solicitată, peste 17 milioane de euro. Asta ne permite să schimbăm mobilierul şi să cumpărăm echipamente de studiu performante pentru peste 40.000 de elevi din Timişoara’’, a spus Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Finanţarea vizează dotarea cu mobilier, echipamente digitale şi alte tipuri de echipament a 60 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, unităţilor de învăţământ arondate acestora şi a 3 unităţi conexe (Clubul Sportiv Şcolar Bega, Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 şi Palatul Copiiilor). Lista de şcoli cuprinde aproape în integralitate învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din Timişoara. Sunt vizate peste 80% din sălile de clasă din oraş, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO