ZF Transilvania

Proiect european de 59 mil. lei pentru reabilitarea imobilului monument istoric Maria Tereza din Sibiu

Proiect european de 59 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

13.12.2023, 18:06 129

Primăria Sibiu a accesat o un proiect european de 59 mil. lei (11,9 mil. euro), în cadrul Programului Regiunea Centru, pentru reabilitarea imobilului Maria Tereza de pe strada Gladiolelor şi trasformarea acestuia într-un centru educaţional. Lucrările vor include consolidarea clădirii, inclusiv a şarpantei şi înlocuirea completă a învelitorii, reabilitarea instalaţiilor de utilităţi şi înlocuirea sistemului de încălzire cu unul care utilizează surse regenerabile, înlocuirea tâmplăriei cu uşi şi ferestre din lemn, cu geam termopan, termoizolarea pereţilor exteriori cu plăci minerale aplicate pe interior, izolarea plăcii pe sol şi a planşeului la etaj, refacerea faţadei cu tencuieli specifice unui monument istoric, amenajări exterioare, precum alei carosabile şi pietonale, parcări, trotuare şi spaţii verzi, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

’’Imobilul Maria Tereza este un monument istoric de categoria A, construit în secolul al XVIII-lea. Prin acest proiect în valoare de 59 de milioane de lei, pentru care am obţinut finanţare europeană, continuăm să îngrijim patrimoniul construit valoros al oraşului, dar creăm în acelaşi timp şi spaţii noi pentru educaţie. Reabilitarea acestei construcţii presupune lucrări de eficientizare energetică, consolidare şi restaurare a elementelor cu valoare istorică.’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO