ZF Transilvania

Proiect european de 6,8 mil. lei pentru dotarea cu peste 300 de echipamente medicale a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca

Proiect european de 6,8 mil. lei pentru dotarea cu peste...

Autor: Laurentiu Cotu

12.02.2024, 18:08 45

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat implementarea unui proiect european de peste 6,8 mil. lei (aproximativ 1,4 mil. euro), finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce a prevăzut dotarea cu 308 echipamente medicale a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

’’Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am obţinut-o din fonduri europene, ceea ce este cu adevărat important sunt sutele de dotări pe care le-am achiziţionat şi care vor contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a micilor pacienţi.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Printre echipamentele achiziţionate în cadrul proiectului şi de care beneficiază deja instituţia sanitară din subordinea Consiliului Judeţean Cluj se află un aparat de grafie digitală cu fixare pe tavan cu detector digital wireless, o ambulanţă pentru transportul pacienţilor, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubaţie dificilă, dar şi două dispozitive HVNl - High Velocity Nasal lnsuflation. Totodată au mai fost achiziţionate un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil cu trei transductori  - convex, liniar, cord, cinci paturi de terapie intensiveă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă şi rigidă, precum şi a celui de laringoscopie din UPU, dar şi un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale cu staţie centrală de monitorizare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO