ZF Transilvania

Proiect european de aproape 8 mil. lei pentru achiziţia unor echipamente de deszăpezire, degivrare şi antigivrare a suprafeţelor de mişcare la aeroportul din Cluj-Napoca

Proiect european de aproape 8 mil. lei pentru achiziţia...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2023, 16:13 53

Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat implementarea unui proiect european de aproximativ 8 mil. lei (1,6 mil. euro), din care valoarea cofinanţată de Uniunea Europeană a fost de 2,8 mil. lei (565.000 de euro), ce a presupus achiziţionarea unor echipamente pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafeţelor de mişcare şi determinarea gradului de frânare pe pista aeroportului. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

’’Obiectivul proiectului a constat în achiziţionarea a 4 echipamente aeroportuare, din care 3 sunt destinate pentru deszăpezirea/degivrarea/antigivrarea suprafeţelor de mişcare şi unul pentru determinarea gradului de frânare pe pista aeroportului. Utilajele pentru deszpezire/degivrare/antigivrare eficientizează procesul de curăţare a suprafeţelor de mişcare ale aeronavelor şi reduc timpii de interveneţie pentru efectuarea operaţiunilor specifice la sol. Echipamentul pentru determinarea gradului de frânare monitorizează starea suprafeţelor de mişcare în urma depunerii precipitaţiilor pe timp de iarnă, asigurând un grad ridicat al coeficientului de frânare.’’, se arată într-un comunicat de presă transmis de aeroportul din Cluj-Napoca.