ZF Transilvania

Proiect european de peste 2,7 mil. euro pentru modernizarea ambulatoriului spitalului orăşenesc din Cugir, Alba

Proiect european de peste 2,7 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

28.10.2019, 17:25 84

Spitalul orăşenesc din Cugir, judeţul Alba, a câştigat un proiect european de aproximativ 12,8 mil. lei (peste 2,7 mil. euro) pentru modernizarea şi dotarea ambulatoriului. Proiectul este finanţat prin Axa Prioritară 8 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Investiţiile vizează achiziţia a peste 200 de tipuri de echipamente şi piese de mobilier. Durata de derulare a investiţiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020.

Unităţile medicale din judeţul Alba beneficiază, prin contractele semnate, de investiţii totale cumulate în valoare de peste 17 milioane euro, pentru extinderi şi modernizări de clădiri, dar şi pentru eficientizare energetică şi achiziţia de dotări moderne. Realizările sunt posibile datorită accesării de către reprezentanţii administraţiei publice locale a mai multor scheme de finanţare din fonduri europene REGIO pentru investiţii în infrastructura de sănătate, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO