ZF Transilvania

RATBV, operatorul de transport public regional din municipiul Braşov, achiziţionează 15 autobuze hibrid cu 44 mil. lei

RATBV, operatorul de transport public regional din...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2023, 17:05 339

RATBV, operatorul de transport public regional din municipiul Braşov, vrea să achiziţioneze 15 autobuze hibrid noi, lungi de 18 metri, cu tracţiune diesel-electrică, valoarea estimată a investiţiei fiind de peste 44 mil. lei (8,9 mil. euro), ce include şi costul de leasing pentru o perioadă de 5-7 ani.

Autobuzul hibrid va avea o capacitate de transport de minim 130 de persoane, din care minim 40 pe scaune. Durata de utilizare normală a autobuzelor este de minim 12 ani, din care 8 ani fără reparaţii generale. Autobuzul hibrid va fi prevăzut cu platformă pentru a facilita acesul persoanelor cu dizabilităţi, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Fiecare autobuz va fi dotat cu un difuzor audio montat la exteriorul vehiculului, în dreptul uşii din faţă, pentru informarea călătorilor cu deficienţe de vedere. Mesajul audio este rulat în momentul deschiderii uşii faţă şi conţine numărul liniei pe care circulă autobuzul şi destinaţia către care se deplasează.

De asemenea, autobuzele vor fi echipate cu sistem de numărare al călătorilor (sisteme cu senzori inteligenţi 3D şi cu analizor) şi va permite urmărirea şi înregistrarea numărului de călători transportaţi pe anumite intervale de timp, staţie, linie, număr autobuz. Autobuzele hibride vor fi prevăzute cu o instalaţie de supraveghere video la interior şi la exterior. Termenul de livrare este de maxim 12 luni.

RATBV SA este operatorul de transport public regional din municipiul Braşov şi din zona metropolitană Braşov. Cu o flotă formată din 51 troleibuze, 72 autobuze electrice, 10 autobuze hibrid şi 149 autobuze diesel, RATBV SA deserveşte 44 trasee urbane şi 19 trasee metropolitane. Acţionarul majoritar al RATBV SA este municipiul Braşov.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO