ZF Transilvania

Subsidiara din Cluj a grupului austriac Strabag a câştigat un contract de peste 100 mil. lei pentru modernizarea Drumului Apusenilor

Subsidiara din Cluj a grupului austriac Strabag a...

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2019, 17:37 339

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, subsidiara locală a grupului austriac Strabag, a câştigat un contract de aproximativ 103 mil. lei (22,2 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Apusenilor, în vederea conectării localităţilor din judeţele Cluj şi Bihor la reţeaua trans-europeană de transport TEN-T. Contractul de execuţie a fost semnat de reprezentaţii companiei de construcţii cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj. Investiţia va fi realizată în cadrul proiectului cu finanţare europeană ’’Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni.

Lucrările vor demara în perioada următoare şi vor avea un termen de execuţie de maxim 24 de luni, calculat de la data începerii efective. În cadrul proiectului vor fi realizate 9.052 mp de trotuare, şapte staţii de autobuz, şapte parcări auto, borduri coborâte, 10.694 metri de parapeţi de siguranţă, amenajare trecere la nivel cu calea ferată.

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj SA, cu sediul central în localitatea Cluj-Napoca, face parte începând cu anul 2007 din grupului Strabag SE Austria. Activitatea principală a companiei constă în execuţia lucrărilor de construcţii de drumuri, autostrăzi şi platforme industriale. Activitatea secundară constă în producţia şi vânzarea materialelor de construcţii de drumuri. Compania Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj SA a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 162,2 mil. lei (34,9 mil. euro), un profit net de 2,7 mil. lei (585.000 de euro), având un număr mediu de 266 de angajaţi, potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO