ZF Transilvania

Vitesco Technologies a inaugurat un laborator de testare de peste 13 mil. euro în centrul de afaceri Vox Technology Park din Timişoara, unde vor lucra 70 de angajaţi până la finalul anului 2024

Vitesco Technologies a inaugurat un laborator de testare...

Autor: Laurentiu Cotu

03.10.2023, 16:13 105

Vitesco Technologies, dezvoltator şi producător de sisteme de propulsie pentru mobilitate sustenabilă, spin-off din Grupul Continental şi fosta Continental Powertrain, a deschis un nou laborator de calificare şi validare în centrul de afaceri Vox Technology Park din Timişoara, în urma unei investiţii de 13,1 mil. euro. Laboratorul vine în completarea centrului de inginerie şi a sediului central al Vitesco Technologies din România. Acoperind aproximativ 3.500 de metri pătraţi din cadrul centrului de afaceri Vox Technology Park, laboratorul are peste 100 de echipamente de testare şi echipe de inginerie capabile să testeze pentru peste 50 de proiecte pe an. Centrul de afaceri Vox Technology Park din Timişoara a fost realizat de Vox Property Group, unul din cei mai importanţi dezvoltatori imobi­liari din zona de vest a ţării, controlat de antreprenorul Virgil Tornoreanu, în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro.

’’Aproximativ 70 de noi angajări sunt planificate pentru laborator până la sfârşitul anului 2024, aducând astfel oportunităţi pentru specialiştii şi studentţii care doresc să contribuie la mobilitatea sustenabilă. Adăugarea laboratorului din Timişoara la locaţia noastră de inginerie vine cu noi cunoştinţe şi capabilităţi care asigură clienţilor noştri livrarea de produse de înaltă calitate. Acest lucru va reduce costurile şi va duce la un ciclu mai scurt şi mai rapid de dezvoltare a produselor. Investiţiile în mobilitatea sustenabilă sunt investiţii pentru un viitor mai bun.’’, a declarat Cristian Mihaly director general Vitesco Technologies în România.

Serviciile oferite de noul laborator Vitesco din Timişoara vizează teste de fiabilitate, de compatibilitate electromagnetică şi electrică, în conformitate cu standardele internaţionale pentru automobile şi clienţi. În mod specific, în laborator se vor efectua teste de descărcare electrostatică, radiofrecvenţă şi înaltă tensiune, tranzitorii şi electrice, reacţia la diverse condiţii climatice (temperatură şi umiditate), teste de vibraţii, de impermeabilitate pentru substanţe lichide şi solide, teste împotriva coroziunii, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Din 2021 până în 2023, Vitesco Technologies a investit în două noi facilităţi de testare în Timişoara şi Iaşi. Investiţia constă în echipamente de testare şi construirea infrastructurii laboratoarelor specifice, cu o valoare de peste 20,6 milioane de euro (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timişoara şi aproximativ 7,5 milioane de euro în Iaşi). Investiţiile vor duce la angajarea a peste 100 de noi specialişti, potrivit reprezentanţilor companiei. La nivel global, Vitesco Technologies are 13 laboratoare, dintre care două sunt în România.

’’Mai mult de 45% dintre vehiculele noi vor fi electrificate până în 2025, iar până în 2030, automobilele electrificate vor reprezenta mai mult de 70% din piaţa globală.’’, a declarat Thomas Stierle, membru al Comitetului Executiv al Vitesco Technologies şi directorul diviziei dedicată soluţiilor de electrificare.

Compania Vitesco Technologies Engineering România (fosta Continental Powertrain), care s-a desprins din Grupul Continental – divizia Powertrain pentru a fi mai agilă în contexul noilor transformări la nivel internaţional, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,041 mld. lei, un profit net de 101,2 mil. lei, având un număr mediu de 1.879 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Vitesco Technologies desfăşoară activităţi de cercetare şi producţie a sistemelor moderne de propulsie care asigură o mobilitate sustenabilă. Portofoliul de produse cuprinde sisteme de control al propulsiei electrice, sisteme electronice de comandă, senzori şi actuatoare precum şi soluţii pentru tratarea gazelor evacuate. În 2022, Vitesco Technologies a realizat o cifră de afaceri globală de aproximativ 9,07 miliarde de euro, având în jur de 38.000 de angajaţi în 50 de locaţii. Sediul principal al Vitesco Technologies se află în Regensburg, Germania.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO