ZF Transilvania

Wizz Air a transportat 17 milioane de pasageri către şi dinspre aeroportul ’’Avram Iancu’’ Cluj

Wizz Air a transportat 17 milioane de pasageri către şi...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2023, 18:23 125

Operatorul aerian Wizz Air a transportat aproximativ 17 milioane de pasageri către şi dinspre aeroportul ’’Avram Iancu’’, în 15 ani de la deschiderea bazei din Cluj-Napoca. Wizz Air operează în prezent zboruri din Cluj-Napoca către 40 de destinaţii din 16 ţări. Astfel, baza din Cluj-Napoca a devenit a doua cea mai mare bază Wizz din România, de unde sunt operate curse către Viena, Bruxelles, Larnaca, Lyon, Nisa, Paris,Berlin, Dortmund, Frankfurt, Memmingen, Nuremberg, Chania, Corfu, Zakynthos, Tel-Aviv, Bari, Bologna, Catania, Milano, Napoli, Perugia, Roma, Veneţia, Malta, precum şI Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia şi Zaragoza. În afară de aceste rute, compania aeriană efectuează zboruri şi către Abu Dhabi, Dubai, Malmö, Basel, Birmingham, Leeds, Liverpool şi Londra. În 2023, Wizz Air va oferi peste 2,5 milioane de locuri pentru pasagerii din Cluj-Napoca. Compania aeriană a mărit numărul membrilor echipajului de la baza sa din Cluj-Napoca la peste 200 de însoţitori de zbor şi 100 de piloţi, găzduind 7 aeronave, potrivit unui comunicat de presă.

’’Suntem bucuroşi să sărbătorim cea de-a 15-a aniversare a operaţiunilor din Cluj-Napoca, care este o bază importantă pentru noi încă din 2008. În ultimii 15 ani, am observat o creştere semnificativă a numărului de pasageri care călătoresc spre şi dinspre Cluj şi suntem mândri că am jucat un rol important în conectarea oraşului cu alte destinaţii din Europa şi nu numai’’, a spus Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, într-un comunicat de presă.

Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj a înregistrat în primul trimestru din acest an un trafic de aproximativ 600.000 de pasageri, în creştere cu 6% faţă de trimestrul I al anului 2019, care a reprezentat cel mai bun din istoria aeroportului clujean, şi în creştere cu 80% faţă de trimestrul I al anului 2022.

’’Din 2007, când Wizz Air a început să opereze în Cluj-Napoca şi mai apoi din 15 mai 2008, când aici a fost înfiinţată o bază operaţională Wizz Air, compania aeriană şi-a dezvoltat semnificativ operaţiunile şi a creat un efect de undă constructiv pentru economia locală, fapt care a adus multe alte beneficii pentru întreaga regiune’’, a spus David Ciceo, Director General, Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj, într-un comunicat de presă. Compania Wizz Air a înregistrat în 2022 un număr de 8,5 milioane de pasageri din România, iar estimările din acest an arată o creştere.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO